100 тисяч гривень витратять на стерилізацію бродячих тварин в Івано-Франківську

Про це сьогодні під час оперативної наради повідомив начальник Управління житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська Петро Косюк, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі МВК.

 

Питання поводження з бродячими тваринами нормативно у місті Івано-Франківську врегульовано вже досить давно. Проте, практично втілити комплекс заходів, який передбачений „Програмою поводження з безпритульними тваринами в м. Івано-Франківську”, вдалося лише тепер. За словами Петра Косюка, з 15 липня цього року, тобто вже з середини наступного тижня, на вулицях міста розпочнеться відлов безпритульних тварин для їх подальшої стерилізації з метою припинення росту популяції бродячих тварин .
 

Для стерилізації тварин тепер використовуватимуть приміщення та обладнання віварію Івано-Франківського медичного університету, з яким підписано відповідну угоду, а також прийнято на роботу додатково двох працівників. Також, за словами головного комунальника міста, вирішено і питання транспортування відловлених тварин – з цією метою використовуватиметься автомобіль „Газель”, що вже обладнаний спеціальними клітками для тварин.
 

Фінансуватимуться ці роботи з коштів, передбачених на виконання вищезгаданої Програми поводження з безпритульними тваринамиу м. Івано-Франківську. 15 тис. грн. – виділено Павлівському притулку для тварин на утримання його мешканців до кінця року. Решта ж коштів із 100 тис. грн., які передбачені бюджетом міста на такі цілі, використовуватиметься на медикаменти, обладнання, інструменти, а також їжу та спеціальні нашийники для стерилізованих тварин, які повинні будуть утримуватись у віварію медуніверситету кілька днів після процедури стерилізації.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи