165 придорожніх хрестів демонтовано на Прикарпатті



165 хрестів та ритуальних знаків демонтовано на дорогах Івано-Франківської області, - повідомив журналістів газети «Галичина» головний інженер Івано-Франківського облавтодору Василь Фединяк.

Існує рішення спільної наради Укравтодору та Департаменту ДАІ МВС від 21 квітня цього року про знесення ритуальних знаків в смугах відводу, що створюють загрозу рухові транспорту, і можуть спричинити до нових ДТП, відволікаючи увагу водіїв. До того ж вони істотно перешкоджають доглядові за дорогами як влітку, так і взимку.

В Івано-Франківській області на дорогах виявлено 299 ритуальних знаків та пам’ятників, у тому числі на державних — 128, на місцевих — 171. З часу одержання директивного документа вже демонтовано 165 ритуальних знаків.

«Скажу, що дається це психологічно нелегко, - каже В.Фединяк. - Ми просили духовно усвідомити наших робітників, які змушені виконувати роботи зі знесення встановлених на дорогах ритуальних знаків, а ще домовились, аби священики провели роз’яснювальну роботу  серед своєї пастви щодо самовільного встановлення таких споруд на узбіччях доріг. Маємо зрозуміти, що пам’ять не повинна шкодити, а то й провокувати нові жертви».




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи