65 дітей госпіталізовано у Львові через масове отруєння

65 школярів та 7 вихователів, які поверталися з санаторію «Перлина Карпат» на Закарпатті, госпіталізовано у Львові через масове отруєння, - повідомляє "ЗІК".

 

4 липня, о 22.20 від начальника поїзда №82 «Ужгород–Київ» в медпункт станції «Львів–Головний» надійшла інформація про масове захворювання дітей, котрі їхали цим поїздом.
 

Під час обстеження дітей зۥясовано, що 240 дітей-мешканців Києва та 16 вихователів і вчителів о 18.30 4 липня виїхали зі станції «Карпати» Мукачівського району Закарпатської області, де діти відпочивали з 21 червня у санаторії «Перлина Карпат». У дорозі у дітей зۥявилися ознаки захворювання шлунково-кишкового тракту.
 

Загалом на станції «Львів–Головний» працювало 8 медичних бригад постійної готовності у складі 24 медичних працівників. Надіслано термінове повідомлення про надзвичайну ситуацію до МОЗ України.
 

Всього було оглянуто 240 дітей-пасажирів поїзда № 82 «Ужгород–Київ». З ознаками гострої кишкової інфекції (гастроентероколіту) госпіталізовано у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню 72 особи, з них 7 вихователів. Для надання стаціонарної медичної допомоги хворим з 00.20 5 липня додатково залучено 29 медичних працівників обласної інфекційної лікарні.
 

На момент госпіталізації у стаціонар обласної інфекційної клінічної лікарні четверо дітей перебували у важкому стані, решта 68 госпіталізованих – у стані середньої важкості. На 12.00 5 липня стан усіх госпіталізованих дітей та дорослих з позитивною динамікою, продовжується лікування. Триває епідеміологічне розслідування причин та обставин виникнення захворювання.
 

У ГУ охорони здоровۥя Львівської ОДА працює «гарячий» телефон з інформування родичів дітей щодо стану їх здоровۥя: 8-032-276-45-92.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи