5 тисяч дітей оздоровлять в Карпатах завдяки "Пластовим" таборам

Львівський осередок «Пласту – Національної скаутської організації України» розпочав своє таборове літо, під час якого проведеться понад 100 таборів. За ціле літо Пласт оздоровить понад п’ять тисяч дітей з усієї України, - повідомляє "studic.info".

Літні табори «Пласту» пройдуть у липні переважно на території Карпат та передгір’я. Участь у таборах візьмуть львівські пластуни й пластунки віком від 6 до 18 років. В середньому, на кожному пластовому таборі перебуватиме 25-30 осіб. Буде проведено 23 юнацьких та 3 новацькі табори (для дітей від 6 до 11 років).
Організацією таборів займаються старші пластуни – вони на волонтерських засадах працюють виховниками, інструкторами.
Зокрема у серпні для досвідченіших пластунів проходитимуть спеціалізовані табори крайового рівня. Юнаки та юначки матимуть змогу відвідати мистецькі, велосипедні, авіаційні, водні, спортивні, мандрівні, кінні, історичні, військово-патріотичні, альпіністські та табори для лідерів.
Завершиться таборовий сезон у пластунів в кінці серпня загальним з’їздом під назвою «Джемборі», що буде приурочений 20-літтю відродження Пласту в Україні.
Літнє таборування є важливою та невід’ємною частиною пластової виховної програми. Хлопці та дівчата у супроводі наставників навчаються розкладати намети, розпалювати багаття, власноруч варити їжу, виживати у складних природних умовах, надавати першу медичну допомогу, вчаться бути самостійними, фізично загартовуються та оздоровлюються. Окрім того, на таборах в ігровій манері вивчають українські пісні, звичаї, історію та культуру.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи