Десять екскаваторів припинили незаконно видобувати гравій з річок Прикарпаття

За останні два місяці, завдяки перевіркам міліції і Державної екологічної інспекції, було припинено діяльність 10 екскаваторів і навантажувачів, які крали гравій з берегів річок, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Протягом двох останніх місяців міліція краю спільно з Державною екологічною інспекцією в ході проведення профілактичних заходів суттєво обмежили несанкціонований доступ власників вантажівок та спеціальної техніки до місць самовільного вибирання піщано-гравійної суміші, піску і річкового каменю з річок. Таким чином було припинено експлуатацію близько десяти одиниць екскаваторів та навантажувачів, котрі до того улаштувалися на берегах рік і здійснювали самовільне вибирання та завантаження піщано-гравійної суміші. Найчастіше такі факти зафіксовано у Коломийському та Тисменицькому районах. До слова, кілька днів тому ще один екскаватор залишився без роботи на березі Бистриці поблизу села Старий Лисець. Працівники міліції затримали і передали на зберігання на територію Старолисецької сільської ради як навантажувач, так і вантажівку, якою вивозився гравій. Власники техніки притягуються до відповідальності за порушення прав державної власності на надра та правил охорони водних ресурсів.

Незважаючи на те, що для фізичних осіб розмір штрафу за подібні правопорушення порівняно невеликий, правоохоронці та екологи не послаблюють роботу в попередженні та запобіганні фактів самовільного вибирання гравію з русел річок. До прикладу, тільки за останню добу міліціонери затримали 12 вантажних автомобілів, які перевозили піщано-гравійну суміш без документів.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи