В Івано-Франківську 6 магазинів позбавили ліцензії за продаж спиртного неповнолітнім

6 торгових закладів міста позбавлені ліцензії за продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім, - повідомляє кореспондент "ОстроВа".

З ініціативи Служби у справах дітей Івано-Франківського міськвиконкому розпорядженням міського голови було створено комісію по перевірці об’єктів торгівлі міста Івано-Франківська щодо продажу дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Починаючи з квітня 2009 року комісією було проведено три рейди-перевірки, під час яких обстежено 10 об’єктів торгівлі. У шести з 10-ти обстежених об’єктів виявлено факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема, такі факти зафіксовані у таких торгових закладах: магазин „Апельсин”, за адресою вул. Гнатюка,2; торговий центр, за адресою вул. Левитського, 24Б; магазин „Два капітани”, по вул. І. Мазепи, 87; магазин «Заровшан», за адресою вул. Довженка, 11; кафе «Смак», за адресою вул. Юності,1; крамниця «Рандеву» у с. Угорники.
Відділом кримінальної міліції у справах дітей складено 6 протоколів за статтею 156 «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами» Кодексу України про адміністративні правопорушення. А відділом ліцензування роздрібної торгівлі та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів регіонального управління Департаменту Иса ДПА України в Івано-Франківській області було накладено відповідні штрафи на вищевказані заклади торгівлі на загальну суму 8500 грн. (на 5 закладів торгівлі по 1700 грн.).
Окрім того, згідно Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (зі змінами і доповненнями) усіх вищевказаних суб’єктів господарської діяльності, які допустили порушення, було позбавлено ліцензії.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи