В Івано-Франківську 6 магазинів позбавили ліцензії за продаж спиртного неповнолітнім

6 торгових закладів міста позбавлені ліцензії за продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім, - повідомляє кореспондент "ОстроВа".

З ініціативи Служби у справах дітей Івано-Франківського міськвиконкому розпорядженням міського голови було створено комісію по перевірці об’єктів торгівлі міста Івано-Франківська щодо продажу дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Починаючи з квітня 2009 року комісією було проведено три рейди-перевірки, під час яких обстежено 10 об’єктів торгівлі. У шести з 10-ти обстежених об’єктів виявлено факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема, такі факти зафіксовані у таких торгових закладах: магазин „Апельсин”, за адресою вул. Гнатюка,2; торговий центр, за адресою вул. Левитського, 24Б; магазин „Два капітани”, по вул. І. Мазепи, 87; магазин «Заровшан», за адресою вул. Довженка, 11; кафе «Смак», за адресою вул. Юності,1; крамниця «Рандеву» у с. Угорники.
Відділом кримінальної міліції у справах дітей складено 6 протоколів за статтею 156 «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами» Кодексу України про адміністративні правопорушення. А відділом ліцензування роздрібної торгівлі та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів регіонального управління Департаменту Иса ДПА України в Івано-Франківській області було накладено відповідні штрафи на вищевказані заклади торгівлі на загальну суму 8500 грн. (на 5 закладів торгівлі по 1700 грн.).
Окрім того, згідно Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (зі змінами і доповненнями) усіх вищевказаних суб’єктів господарської діяльності, які допустили порушення, було позбавлено ліцензії.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи