500-річчя Кальвіна відзначили в Iвано-Франкiвську

Iвано-Франкiвськ став першим мiстом в Україні де відзначили 500-лiтнiй ювілей Жана Кальвіна, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

В багатьох країнах Європи 2009 рік оголошено роком Кальвіна з нагоди 500-річчя вiд дня народження визначного теолога, одного з батьків Реформації.

Святкування ювілею в IваноФранкiвську пройшло в БХФ «Солiдарнiсть» за участю представників реформатських та пресвiтеранських церков, богословів та гостей Німеччини, Голандiї, а також інших мст України. Головним спікером на конференції виступав магітер теології пастор Джордж Дiвайст з США.

Під час конференції презентували чотирьохтомне видання «Настанови в християнському житті» – головну працю Ж.Кальвіна. Досі твори Кальвіна в Україні не видавалися. Згадане видання надруковане російською мовою в Санкт-Петербурзі саме з нагоди ювілею.

Учасники конференції зазначили необхідність перекладу праць Ж.Кальвіна на українську мову, з метою подальшого їх видання в Україні.

 

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи