Облрада Івано-Франківська хоче повернути графу „національність” в паспорти



Івано-Франківськ вимагає повернути в паспорти графу "національність", - повідомляє „ТСН”.

Івано-Франківська обласна рада звернулась до народних депутатів України від Прикарпаття Миколи Круця, Володимира Мойсика, Романа Ткача та Зіновія Шкутяка (усі представляють фракцію НУ-НС) з проханням ініціювати відновлення у паспортах відомостей про національність громадянина. Відповідне звернення депутати облради ухвалили на сесії.

"26 червня 1992 року Верховна рада України прийняла постанову "Про затвердження положень про паспорт громадянина України, свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон", відповідно до якої у перелічених документах не передбачена графа "національність", – йдеться у зверненні до народних депутатів.

Зважаючи на постійні наполегливі вимоги та заяви громадських організацій і окремих виборців прикарпатського краю, депутати облради просять народних депутатів від Івано-Франківщини у порядку законодавчої ініціативи винести на розгляд Верховної ради проект постанови про відновлення у паспортах, свідоцтвах про народження, інших відповідних документах відомостей про національність громадянина України.

Нагадаємо, у квітні Львівська обласна рада вирішила звернутися до президента Віктора Ющенка і Верховної ради з аналогічним проханням – повернути в паспорти графу "національність".

Коментуючи рішення Львівської облради член комітету ВР з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко назвав його шкідливим. "Воно не сприяє єдності країни", - сказав він.

Натомість спікер ВР Володимир Литвин переконаний, що "п’ята графа" має повернутися у паспорти громадян України. "Я за те, щоб ця графа була відновлена. Вона повинна бути, щоб ми знали, хто наші батьки. Чому ми соромимося їх?", - заявив він під час поїздки на Кіровоградщину.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи