Онкологічні захворювання шкіри діагностуватимуть в Івано-Франківську



В Івано-Франківську планують відкрити диспансер для перевірки на онкозахворювання шкіри, - повідомляє «ТРК Вежа».

В Івано-Франківську планують відкрити диспансер для перевірки на онкозахворювання шкіри. Ідею щодо його створення висловила професор Київського Інституту дерматології та косметології, доктор медичних наук Ольга Богомолець.

Меланома -  злоякісна пухлина шкіри, яка виникає внаслідок переродження родимок. За словами Ольги Богомолець, за останні декілька років ця хвороба в Україні набула масового характеру. Вона зауважила, що незважаючи на те що хвороба виліковна, смертність від неї складає 95%. Виною цьому є погана поінформованість населення. Люди звертаються до лікарів, коли медицина стає безсилою. Відтак, одним із головних завдань Всеукраїнського Марафону Здоров"я є спроба повідомити людей про можливу небезпеку, каже Ольга Богомолець. 
Ольга Богомолець оглянула понад 130 учнів шкіл-інтернатів Івано-Франківської області. Частину з них віднесено до групи високого ризику, відтак дітям необхідно перебувати на диспансерному обліку. Наразі, на Прикарпатті немає спеціалізованого медичного закладу аби проводити відповідну роботу, тому існує потреба у його створені, переконаний начальник обласного управління охорони здоров"я Любомир Малофій.

 Диспансер по перевірці на онкозахворювання шкіри облаштують на базі Івано-Франківського обласного Ценру здоров"я. Крім того, восени Київський інститут дерматології та косметології проведе тренінг для місцевих лікарів-дерматологів, з метою підготовки фахівців у сфері онкологічних захворювань шкіри.

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи