Грабіжника листоноші затримали за кілька хвилин



Пограбування листоноші в Івано-Франківську розкрили за гарячими слідами, - повідомляє „Остров”.

Близько полудня 13 березня у під’їзді багатоповерхового будинку в Івано-Франківську двоє осіб напали на листоношу, яка розносила пенсійні кошти пенсіонерам. Заподіявши тілесні ушкодження 54-річній жінці, зловмисники заволоділи її сумкою. За кілька хвилин потерпілу виявили в під’їзді мешканці будинку і викликали швидку допомогу та міліцію. Останні з реагуванням на тривожне повідомлення часу не гаяли. Територію мікрорайону «Позитрон», де був скоєний злочин, заблокували оперативні групи міліції одразу кількох служб. А невдовзі громадяни стали очевидцями погоні.

Двоє оперативників Вовчинецького відділення міліції звернули увагу на двох молодиків, що рухалися між будинками на сусідній вулиці. В одному з них опери упізнали особу, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за пограбування. Підозрювані кинулися врозтіч, відчувши небезпеку бути затриманими. За кількасот метрів перегонів одного з молодиків було затримано. Прискорив цю процедуру небайдужий парубок, який рухався неподалік і побачив, як невідомця наздоганяє працівник міліції. Хлопець перечепив утікача і вже разом з сищиком вони скрутили зловмисника. 

Затриманим виявилася 21-річна раніше судима особа з райцентру Надвірна. При затриманні у молодика вилучено більшу частину пограбованих грошей, а також газовий балончик, якого нападники застосовували щодо листоноші. Працівники карного розшуку встановили особу іншого співучасника пограбування і проводять активні заходи щодо його затримання. Тим паче, що є обґрунтовані підстави підозрювати цих осіб у причетності до скоєння інших злочинів.

Тим часом потерпіла жінка перебуває у нейрохірургічному відділенні обласної клінічної лікарні. За словами медиків, пацієнтці надано невідкладну медичну допомогу, тож загрози її життю немає.

Наказом УМВС в області міліціонерів, які відзначилися у розкритті злочину і затриманні небезпечних злочинців (затримання другого зловмисника –справа недовгого часу), заохочено. Відомчою відзнакою за сприяння міліції буде удостоєно й мешканця обласного центру, котрий виявив громадянську позицію і допоміг при затриманні підозрюваного.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи