Аварія автобуса і поїзда, в якій загинуло 6 людей, трапилась з вини водія



Встановлено, що аварія на Тернопільщині, яка забрала 6 життів, трапилась з вини водія автобуса, - повідомляє "Zaxid.net".

Комісія з розслідування причин надзвичайної ситуації, створена при Тернопільській ОДА 20 лютого, визнала, що основними порушником, яерез якого у ДТП загинуло 6 осіб, є водій (загинув під час ДТП - ред.) та перевізник.

Видимість на дорозі в той період була нормальною, не виникло і якоїсь нештатної ситуації, стан дорожнього покриття теж був нормальним, як і стан автотранспортного засобу. Проста неуважність водія, невиконання ним правил безпеки руху призвели до трагедії.

Можна звинувачувати і перевізника, який поставив на рейс людину, що лише кілька днів їздила за цим маршрутом. А згідно із законом стажування на певному маршруті мало б тривати півроку. Це теж може бути причиною дорожньо-транспортної пригоди. Також за висновком Державної автомобільної інспекції водій виконував маршрут не за тим рейсом, за яким мав працювати. ДАІ підтвердило, що водій мав виконувати 76-ий рейс, а насправді виконував 91-ий. Це інший маршрут. Тобто, кінцева точка зупинки та сама, але маршрут був коротшим, без жодних залізничних переїздів. Комісія з розслідування причин надзвичайної ситуації, створена при ОДА, завершила свою роботу і висновки передасть слідчим. Тепер буде працювати слідство і вина конкретних винуватців буде доказуватися в судовому порядку.

Нагадаємо, 14 лютого 2009 року біля села Прошово Тернопільської області під час зіткнення пасажирського автобуса "ПАЗ" із дизель-поїздом загинуло 6 людей, ще 14 із різними травмами були госпіталізовані. Серед травмованих 8 осіб було вкрай важкому стані. Ще 10 людей проходять медичне обстеження. Загалом, за даними МНС, на час аварії в автобусі було 30 осіб.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи