З прилавків супермаркетів в Івано-Франківську може зникнути хліб



В Івано-Франківську в супермаркетах може зникнути хліб, через непорозуміння між виробниками і продавцями,  -повідомляє "Zaxid.net".

"ВАТ "Івано-Франківський хлібокомбінат" не задоволений співпрацею з мережею супермаркетів", - повідомила директор ВАТ "Івано-Франківський хлібокомбінат" Світлана Криворучко. За її словами, насамперед підприємство не влаштовує відстрочка платежу за поставлену продукцію, яка сягає від 7 до 20 днів. Всі великі торгівельні заклади міста фактично порушують цю умову договору. "Більше того, - стверджує директор, - супермаркети фактично розраховуються за хлібобулочні вироби від 25 до 65 днів. Торгівельні мережі кредитуються нашими грошима, а ми, в свою чергу, вимушені платити відсотки у банк, що веде до подорожчання нашої продукції".

"Наразі, - каже керівник підприємства, - ми будемо вести перемовини із керівниками супермаркетів, про перегляд однотипних угод зі всіма постачальниками та про зменшення відстрочки платежу за реалізацію хліба, який є ліквідним товаром". За словами Світлани Криворучко, виручку за хліб супермаркети мають вже на наступний день після його подачі на прилавки торгівельного закладу. Тому, найбільш прийнятною умовою, яку має намір запропонувати керівництво ВАТ "Івано-Франківський хлібокомбінат" - це зменшити відстрочку платежу до 3-х днів. Водночас, є ще краща пропозиція від місцевого виробника - це передоплата. Світлана Криворучко зазначила, що "цей варіант був би для нас ідеальним. Адже всі необхідні продукти для випічки хліба, ми купуємо за попередньою оплатою".

ВАТ "Івано-Франківський хлібокомбінат" має угоди про співпрацю з усіма супермаркетами в Івано-Франківську. Щодоби підприємство випікає біля 48т хлібобулочних виробів. З 6 лютого ВАТ "Івано-Франківський хлібокомбінат" збільшив ціни на свою продукцію від 3 до 5 %.

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи