Що нового в цьогорічній системі ЗНО?



В Івано-Франківську начальник управління освіти і науки Зінаїда Болюк розповіла про особливості цьогорічної вступної кампанії до ВУЗів, - повідомляє «ТРК Вежа».

Передусім цього року  для всіх учасників ЗНО обов’язковим є тестування з української мови і літератури. З іноземних мов пропонують англійську, німецьку, французьку, іспанську. Важливо, що правознавство та основи економіки — предмети, котрі були торік у переліку предметів, цього року зняли. Чиновники визнали, що ці предмети вивчають в університетах, тому для школярів то була «пряма  дорога до репетиторів і зайві  видатки». Ще один принциповий  момент — цього року результати ЗНО зараховують як  результати з підсумкової державної атестації, тобто здавати екзамени у школі будуть ті, хто не йде на тести. Цього року навчальний рік для  одинадцятикласників завершиться 1 травня, до 28 травня — закінчення навчання — випускники працюватимуть за індивідуальним графіком, готуючись до ЗНО.

До 27 червня випускники повинні отримати  сертифікати, а з 29-го їх прийматимуть ВНЗ.

Як повідомив ректор інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Р. Зуб’як, на сьогодні для участі в ЗНО зареєструвалося близько 40% прогнозованої кількості охочих взяти участь  у тестуванні. Він нагадав, що  3 березня о 18 годині реєстрацію буде  припинено, тому не варто зволікати.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи