Більшість українських заробітчан в Італії – жінки віком за сорок років

Більшість українських заробітчан в Італії – жінки віком за сорок років, які приїхали із Західної України – Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, - пише газета “Високий Замок”.

 

«Якщо на початку 90-х в Італію їхали, щоб заробити на шматок хліба, то тепер – аби покращити добробут сім’ї: зробити ремонт, купити автомобіль або квартиру, вивчити дітей. Незмінним залишається те, що частина людей, які мають хворих родичів, віддають своє життя в жертву, заробляючи їм на ліки.

 

Раніше українські жінки день і ніч доглядали хворих і немічних. Тепер багато з них працюють погодинно і мають вільний час. Чимало заробітчан добивається легалізації своїх дипломів і змінює роботу. Українцям вдається навіть відкривати в Італії свої магазинчики і агенції.

 

Коли вони досягнуть 60-річного віку і не зможуть працювати у такому темпі, як раніше, будуть змушені повертатися додому. Наразі не повертаються додому, бо не хочуть починати все спочатку.

Проте частина українців залишиться жити в Італії назавжди. Це ті, що створили там сім’ї або взяли кредит на житло на 25-30 років», - каже о. Роман Войцехівський.

 

отець Роман Войцехівський капелан для вірних УГКЦ у місті Неаполі та навколишніх містах і селах в інтерв’ю газеті розповів про будні трудової еміграції на Апеннінах:

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи