Музей Пошти відкриють у Львові



Близько сотні експонатів зможуть побачити відвідувачі на відкритті музею Пошти у Львові, - повідомляє JeyNews.

В рамках святкування 10-річчя внесення Ансамблю історичного центру Львова до списку світової спадщини ЮНЕСКО у Львові відбудеться урочисте відкриття Музею пошти. Захід проходитиме у Палаці Бандінеллі 12 грудня об 11.00 год.

На огляд відвідувачів музею будуть представленні близько ста експонатів,  в яких відображено історію розвитку поштової справи у Галичині.

 

За інформацією істориків, на початку XVII століття купець з Італії Роберто Бандінеллі, відвідавши Львів, вирішив тут залишитися, одержав львівське громадянство, купив будинок і зайнявся новим та незвичним для міста бізнесом: він започаткував тут класичну пошту європейського зразка.

1629 року польський король Сигізмунд Третій надав Бандінеллі привілей на утримання регулярної королівської пошти і титул королівського постмагістра.

Львів’яни могли щосуботи відправляти й одержувати листи з усієї Європи, але ці послуги коштували неймовірно дорого. Відправка лише шести грамів кореспонденції, наприклад до Гданська, дорівнювала денній платні кваліфікованого ремісника. Папір був у ті часи важким і невдовзі львівська Рада відмовилась від таких дорогих послуг. Бандінеллі вклав у цю справу немалі гроші і фактично дії Ради розорили його.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи