Івано-Франківськ може залишитися без світла через смітники

У Івано-Франківську невпорядковані смітники становлять загрозу електропостачанню, - повідомляє „ifPORTAL

 

Невпорядкованість у вивезенні сміття у дворах будинків не лише псують естетичний вигляд вулиць, але й становлять загрозу здоров’ю мешканців та викликають серйозні проблеми з електропостачанням обласного центру, - зазначив вчора 26 листопада 2008 року під час оперативної наради заступник мера Івано-Франківська Олександра Дерев’янка.

 

Питання потенційної небезпеки безпосереднього сусідства смітників до трансформаторних підстанцій керівництво Івано-Франківського РЕМ доводить до відома чільників міста вже впродовж двох років. Проте безрезультатно.

 

Знову про загрозу смітників заговорили після аварії в електромережах, яка трапилася 20 листопада - на одній з підстанцій сталася пожежа, в результаті якої згорів трансформатор.  Причиною пожежі стало загоряння сміття поблизу дверей камери трансформатора.

 

Проблемна ситуація склалася і довкола сміттєзвалища поблизу будинку № 248 на вулиці Тисменицькій. Там гори відходів просто не дозволяли енергетикам дістатися до обладнання трансформаторної підстанції, щоб зреагувати на аварійну ситуацію в електромережах. І навіть звернення до керівництва житлово-комунального господарства міста на разі ситуацію не змінила.

 

«Якщо так буде і надалі,то нам доведеться увесь цей мотлох згорнути екскаватором прямо на дорогу. Справа в тому, що через «терміновість» облаштування смітників у дворах будинків проходило без погодження із РЕМ. Майже всі із них розмістились поряд з нашими підстанціями, часом прямо на кабельних лініях або в охоронній зоні ліній електропередач та обладнання. На разі ми готуємо для передачі в управління ЖКГ перелік об’єктів, які становлять потенційну небезпеку через близькість невпорядкованих смітників до закритих трансформаторних підстанцій», - прогнозує головний інженер філії «Івано-Франківський РЕМ» Володимир Бондаренко

 

Енергетики сподіваються, що комунальники оперативно вирішать проблему стихійних сміттєзвалищ поблизу енергетичних об’єктів у Івано-Франківську.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи