На Рівненщині закликають до заборони абортів на законодавчому рівні

Майже 2,5 тисячі жінок зробили аборти на Рівненщині всього за 9 місяців цього року – свідчать офіційні статистичні дані. До уваги не береться убивча «діяльність»  приватних гінекологічних кабінетів, - повідомляє «Провінційка».

 

Заборона абортів на законодавчому рівні – одне з найбільш актуальних завдань руху «За життя!», що діє на Рівненщині. Активісти руху розповідють молоді про те, що життя людини починається в момент зачаття, і вже з цього часу ніхто не має права на вбивство дитини. За 2 роки своєї діяльності волонтери відвідали близько половини шкіл Рівного та майже всі школи Здолбунівського району, – зазначає співкоординатор руху Антоніна Торбіч.

 

Однією з причин збайдужіння до дитини, яка розвивається в лоні матері, прихильники руху називають винайдення гормональної та вдосконалення механічної контрацепції. Це спричинило хвилю абортів у західному світі в другій половині минулого століття.

«Адже з цього часу почала формуватися абортивна свідомість, коли статевість у свідомості багатьох людей стала відділена від дітонародження. Зачата дитина в такому разі сприймається як агресор, який заважає робити кар’єру, навчатися, жити для свого задоволення. Головна ж причина абортів – духовний занепад, відпадання від Бога», – пояснює один з активістів руху диякон Свято-Софіївської парафії УПЦ КП Віталій Поровчук.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи