Невицький замок загине, бо досі «нічийний»

Невицький замок на Закарпатті не можна врятувати, бо він нікому не належить, - повідомляє «Закарпаття on-line».

 

«Невицький замок сьогодні не знаходиться на балансі ні в районі, ні в селі. Є міжнародні фонди, які готові фінансувати проект музифікації замку. Але нема з ким укладати угоду,» - каже історик, археолог, керівник громадського об’єднання «Невицький замок» Олександр Дзембас.

 

Археологи датують цю пам’ятку 12-им століттям і кажуть, що не лише для Закарпаття і України, а й для всієї Європи вона має неабияке значення.

 

Поки що ні українська, ні міжнародна спільнота не можуть долучитися до справи порятунку Невицького замку. Роблять це виключно волонтери: під наглядом археологів проводять розкопки, облагороджують територію.

 

Якби їхню роботу оплачували, кажуть спеціалісти, то це вже обійшлося б щонайменше в півтора мільйона гривень.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи