В Івано-Франківську буде безлад на дорогах?

В Івано-Франківську знову може виникнути безлад на головних проїзжих вулицях, - повідомив кореспондента «Острова» лідер громадського об'єднання «Наше Місто» Андрій Микитин.

 

Міська влада звернулася до Львівського державного інституту проектування міст  щоб  вони розробили нову схему руху транспорту в місті Івано-Франківську, з метою уникнути заторів на дорогах.  Львів’яни запропонували розширити мережі вулиць з одностороннім рухом та влаштувати три кільцеві об’їздні дороги різного радіусу навколо центру міста.

 

«Складається враження, ніби пропозицію про три об’їздні дороги або львів’яни, або наші чиновники "передерли" з «Програми розвитку Івано-Франківська», розроблену та надруковану у 2005 році громадським об’єднанням «Наше місто», однак очільники забули вичитати там головну рекомендацію - не порушувати існуючого напрямку руху», - говорить Андрій Микитин.

 

Тим часом львів’яни пропонують змінити рух по кільцевих магістралях на протилежний.

 

«Таке вже було у 1995 році, коли житомирські спеціалісти за гроші нашого міського бюджету «підказали» нашим чиновникам змінити напрям руху на протилежний. 10 років водії звикали до цієї системи, і ось львів’яни запропонували знову повернути все назад», – обурюється А.Микитин.

 

Система радіального кільцевого руху в Івано-Франківську унікальна, що пов’язано з особливістю формування міського середовища в ХХІІІ сторіччі. Сьогодні транспортний рух в центральній частині Івано-Франківська відбувається за годинниковою стрілкою. Переведення руху проти часової стрілки призведе, на думку фахівців, до численних заторів та …. штрафів для водіїв.

 

Наразі  міська влада планує впроваджувати «львівську розробку» вже  з березня наступного року.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи