В СБУ про Голодомор

"Голодомор 1932-1933 років не лише непоправно змінив долю української нації, але й вплинув на геополітичні процеси у Європі і світі, - йдеться у заві прес-групи Управління СБУ в Івано-Франківській області. 

У ці дні в Управлінні СБУ в Івано-Франківській області відбуваються заходи на відзначення 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, відзначення Дня пам'яті жертв голодоморів (22 листопада 2008 року) та вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу.  

Підготовлено інформаційний стенд, присвячений історії голодоморів в Україні. У підрозділах Управління проходять круглі столи за участю фахівців з вищих навчальних закладів області, які вивчають питання історії голодоморів в Україні.

Згідно даних Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України, у Голодомор 1932-1933 років Україна втратила від 3,5 млн.  до 5 млн. осіб.  За п’ять місяців 1933 року (з березня по липень) в Україні загинуло стільки ж людей, скільки померло за п’ять попередніх років.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи