На понад 500 тис. грн. виявили порушень у райлікарні на Прикарпатті

На Прикарпатті, у Верховинській центральній районній лікарні, КРУ виявило порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 581,41 тис. грн. Про це кореспондента  «ОстроВ» повідомили в КРУ в Івано-Франківській області.

Так, 178 працівникам районної лікарні у 2010 році неправильно визначено базовий місяць при обчисленні індексів споживчих цін для проведення індексації заробітної плати, зокрема, не враховано зростання грошових доходів від 1 січня 2010 року, що призвело до переплати заробітної плати працівникам районної лікарні на загальну суму 198,76 тис. грн.

Внаслідок виявлених переплат заробітної плати зайво перераховано внесків до державних цільових фондів на загальну суму 74,56 тис. грн.

Крім того, 191 працівникові районної лікарні у 2010 році встановлено занижені посадові оклади (тарифні ставки), внаслідок чого ними недоотримано заробітної плати за січень-листопад 2010 року на суму 151,47 тис. грн.

Також протягом грудня 2008 року, 2009 року та січня-листопада 2010 року зайво нараховано та сплачено внесків до Пенсійного фонду України від суми фонду оплати праці двох працівників районної лікарні, які є інвалідами, за ставкою 33,2% замість 4%, на загальну суму 24,37 тис. грн.

Частину бюджетних асигнувань на оплату праці лікарів-інтернів районної лікарні необґрунтовано розрахунками, що призвело до завищення бюджетних коштів на суму 60,25 тис. грн.

Внаслідок завищення двома підрядниками ТзОВ «Будпласт» і ВАТ «Сільгосптехніка» вартості виконаних підрядних робіт з ремонту водопровідно-каналізаційної мережі, гідроізоляції та ремонту хірургічного, інфекційного відділів і приміщення кухні районною лікарнею зайво оплачено коштів на суму 16,25 тис. грн.

Крім того, головним лікарем дільничної лікарні незаконно було отримано безкоштовно у приватну власність частину приміщення амбулаторії площею 124,0 кв.м. вартістю 34,48 тис. грн.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи