Львівські письменники «взяли штурмом» приміщення спілки

Сьогодні о 10-й годині ранку керівництво Львівської обласної організації Національної спілки письменників України, а також члени ради обласної організації, зрізавши замки, зайшли у приміщення спілки, - повідомляє “ЗІК”.

Про це повідомив член Національної спілки письменників Ігор Гургула.

Він нагадав, що попередня голова Львівської обласної організації Національної спілки письменників Марія Якубовська, яка сьогодні вже навіть не є членом спілки, не пускала письменників на чолі з нинішнім головою Романом Іваничуком у це приміщення.

«Виконуючи рішення зборів Львівської організації Національної спілки письменників, які відбулися 5 травня, ми змушені були зрізати замки і силоміць увійти в приміщення», – зазначив Гургула.

За його словами, у цей момент в приміщенні спілки нікого не було. При цьому були витримані всі процедури, міліцію поставили до відома. Крім того, є поняті і зараз описується майно.

«Можливо, нас чекають нові якісь звинувачення, наїзди і так далі, але ми до цього готові», – заявив письменник.

Він пояснив, що вони зробили це тільки зараз, хоча рішення зборів було ще 5 травня, тому що у спілці були ще деякі працівники, яких треба було звільнити так, як прописано в законодавстві. Таким чином, зараз стара команда Якубовської повністю звільнена з роботи.

Ігор Гургула повідомив також, що завтра у Львові відбудеться прес-конференція голови Національної спілки письменників України Володимира Яворівського, який приїжджає з презентацією свого роману.

«Завтра вже у своєму приміщенні ми проведемо раду спілки. Є велике бажання працювати, а особливо залучати молодь, видати нові речі. Наприклад, у проекті тритомник – я цим займаюся особисто – всього найкращого, написаного у Львові, починаючи з літописних часів по сьогодні, – розповів Гургула. – Ми будемо серйозно працювати над тим, щоб виїжджати в наші містечка і райцентри і виступати там перед людьми, тому що, як показують певні спостереження, в цьому є велика потреба».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи