Прикарпаття та Буковина приймуть п'ятий етап чемпіонату «Ралі Україна»

12-14 серпня на теренах Івано-Франківської та Чернівецької областей   проходитиме  п'ятий етап чемпіонату України з ралі  ім. Андрія Александрова «Ралі Україна», присвячений  20-річчю незалежності України, - повідомляє кореспондент “ОстроВ”.  


Як зазначає Автомобільна федерація України, п'ятий етап чемпіонату України – гравійне ралі зі складними та довгими спеціальними ділянками - проходитиме через перевали «Шурдин» та «Німчич». Ця гонка  буде  включена  до  календаря FIA на 2012 рік.

До слова, спеціальна ділянка  через перевал «Шурдин» колись входила у трасу ралі «Карпати», яке мало статус чемпіонату СРСР з ралі.

За словами голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, проведення на теренах області   престижного чемпіонату України з ралі «додасть бонусів інвестиційно привабливому регіону Прикарпаття, адже його висвітлюватимуть провідні національні та міжнародні ЗМІ, до нього  будуть залучені  представники спортивної сфери та бізнесових кіл   Європи та   світу».
.
Довідково.
Талановитий український гонщик Андрій Александров загинув у 2007 році під час етапу Кубку Європи з ралі у м. Слівен (Болгарія)
.
2-4 червня у м. Ялті вперше  проведено етап Кубка світу з ралі IRC Prime Yalta Rally–2011 (раніше «Ялта-Ралі» був етапом Кубка Європи).

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи