ТОП-10 найдорожчих факультетів (спеціальностей) Івано-Франківська

Десятка найдорожчих факультетів (спеціальностей) Івано-Франківська, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Освіта – річ не дешева, а івано-франківці люди не бідні, тому сміливо йдуть самі та ведуть своїх чад до омріяного диплома. Наші журналісти вже робили короткі екскурси щодо вартості навчання в окремих вишах Прикарпаття. Тепер настав час підбити підсумки наших досліджень і скласти рейтинг найдорожчих факультетів (спеціальностей) в університетах та інститутах Івано-Франківська.

Так вже сталося, що ТОП-10 найдорожчих спеціальностей ділять між собою два державних виші – Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та Івано-Франківський національний медичний університет.  

Отже на останньому місці найдорожчої десятки: спеціальності  «маркетинг», «фінанси і кредит», «облік та аудит» та «менеджмент організацій» економічного факультету, вартість навчання на якому в 2011 – 2012 навчальному році становитиме 10655 гривень на рік.

Дев’ята позиція – за Інститутом туризму ПНУ, де за право здобути освіту за спеціальностями «туризм» та «готельно-ресторанна справа» слід викласти 10795 гривень на рік.

На восьмому місці – спеціальність «Англійська мова і література» факультету іноземних мов того ж закладу, де вартість навчання становить 11085 гривень на рік.

Сьоме місце з показником вартості 11390 гривень на рік впевнено тримає спеціальність «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» економічного факультету ПНУ.

Шосте - Юридичний інститут Прикарпатського університету де за право навчатись за спеціальністю «правознавство» в рік необхідно віддати 12320 гривень.

Першу п’ятірку топ-десятки замикає спеціальність «Міжнародні відносини», яку за 12555 гривень в рік вам викладатимуть в Інституті історії і політології ПНУ.

Перші ж чотири місця поділили між собою факультети Івано-Франківського національного медичного університету які вишикувались в рейтингу у наступному порядку:

Четверте місце - «Педіатрія» - вартість навчання 12,9 тисяч гривень на рік.
Третє - «Фармація» - 13 тисяч гривень на рік.

Друге - «Лікувальна справа» - 15,5 тисяч гривень на рік.

В свою чергу беззаперечним лідером рейтингу ТОП-10 найдорожчих факультетів (спеціальностей) вишів Івано-Франківська залишається стоматологічний факультет Івано-Франківського національного медичного університету.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи