Керівник релігійної організації ґвалтував неповнолітню на Буковині

Прокуратура Чернівецької області порушила кримінальні справи щодо керівника однієї з релігійних організацій на Буковині, - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Кримінальну справу відкрили за ч.2 ст.181 Кримінального кодексу України за фактом посягання на здоров’я людей під приводом проповідування релігійних віровчень і виконання обрядів релігійною організацією християн на засадах п’ятдесятників у одному із сіл Новоселицького району.

У ході досудового слідства встановлено, що керівник релігійної організації вступав у статеві стосунки з неповнолітньою, на підставі чого прокуратурою області 11 липня щодо нього порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.155 та ч.1 ст.156 Кримінального кодексу України.

Під час обшуку у помешканні чоловіка було виявлено прикуту за ногу металевими кайданами до спального ліжка його співмешканку. Зі слів жінки, майже півтора року цей чоловік знущався над нею. За вказаним фактом також порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України.

Крім того, у ході обшуку у помешканні виявлено 20 неповнолітніх дітей, яких направлено до медичної установи.

Вилучені у підозрюваного ритуальні ножі направлено на експертизу.

На даний час керівника релігійної організації затримано згідно зі ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. Готується подання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи