ТОП-5 найдорожчих факультетів Прикарпаття

ТОП-5 найдорожчих і найдешевших факультетів (спеціальностей) Прикарпатського національного університету, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Найдорожчу спеціальність надає … Інститут історії і політології, де за право отримати диплом фахівця з міжнародних відносин цьогорічні першокурсники мусять віддати 12555 гривень за рік. На другому місці – Юридичний інститут, де за право здобути спеціальність майбутнім юристам доведеться викласти 12320 гривень  на рік (на заочній формі навчання - 8445  гривень на рік), на третьому – спеціальність менеджмент зовнішньоекономічної діяльності, яку за 11390 гривень на рік (на заочній формі – 7555 гривень на рік) можна здобути на Економічному факультеті. Слід зазначити, що решта спеціальностей цієї кузні майбутніх економістів, менеджерів та фінансистів, хоча і не потрапили до ТОП-5 найдорожчих, тим не менш не далеко від нього відстали, тож за право претендувати на диплом за фахом «маркетинг», «фінанси і кредит», «облік та аудит» та «менеджмент організацій» студентам доведеться викласти по 10655 гривень (на заочній формі – 7140 гривень). Четверту позицію впевнено посідає підготовка фахівців з англійської мови та літератури, річна вартість якої становить 11085 гривень (7260 гривень – а заочній формі), а замикає п’ятірку найдорожчих спеціальностей Інститут туризму, де навчання за спеціальностями «туризм» та «готельно-ресторанна справа» коштує по 10795 гривень на рік (7260 гривень на рік – на заочній формі навчання).

У свою чергу, ТОП-5 найдешевших підрозділів Прикарпатського національного університету очолює Верховинський коледж туризму та готельного бізнесу, річна вартість навчання в якому становить 4405 гривень (заочна форма навчання в закладі не передбачено). На другому місці – природничий факультет, де навчання на спеціальності «агрономія» вартуватиме для студентів 5390 гривень на рік на очній та 1900 гривень на заочній формі навчання. До речі, навчання майбутніх хіміків на цьому ж факультеті не вельми відстає від «агрономії». Його вартість 6610 гривень на рік (4225 гривень на заочній формі навчання) становить четверту позицію разом зі спеціальністю «дошкільна освіта (дефектологія і логопедія)». При цьому третє місце поділили між собою спеціальності, що надаються Фізико-технічним факультетом, а саме: «фізика», «прикладна фізика» та «комп’ютерна інженерія», за навчання на яких студентам-доведеться викласти всього (?) 6430 гривень.  Замикають ТОП-5 найдешевших факультетів (спеціальностей) «філософія», «українська мова та література», а також «російська мова і література», навчання за якими коштує 6730 гривень на рік (для «філософії» та «української мови» - 4640 гривень на заочній формі навчання).

Слід зазначити, що розподіл позицій в п’ятірках найдорожчих та найдешевших спеціальностей не змінився з минулого року. Втім, змінилися ціни. Вони зросли в середньому на 9 %, що, як стверджує керівництво вишу цілком відповідає рівню інфляції в Україні.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи