Міліцію Тернополя пікетували ошукані люди зі всієї України

Тернопільську міліцію, із плакатами “Хто “дахує” Брика?” та “Ні корупції у органах міліції та прокуратури”, пікетували ошукані люди з усієї України - Луганська, Донецька, Кременчука та інших міст, - повідомляє “20 хвилин”.

Вони запевняють, що тернопільський підприємець ошукав їх на тисячі євро, а кримінальну справу проти шахрая закрили.

«Я втратив на цій афері близько 40 тисяч євро. За нашими підрахунками, постраждали від цієї афери не менше 60 людей. Ми звернулися за оголошенням в інтернеті до товариства ММ ЛТД, яке займається вантажними перевезеннями і продажем вантажівок. Вони пропонували придбати вантажівки у кредит. Тим, хто вагався, керівник фірми Роман Брик давав авто в користування. Відразу пропонував рейси. За один такий рейс можна було заробити близько 800 євро», - розповів мешканець Кременчука Леонід Терещенко.

За його словами, люди давали близько 15 тис. євро першого внеску відразу. Решту суми брали в кредит.

Керівник ТОВ ММ ЛТД Роман Брик запевняє, що сам став жертвою ситуації. А люди, мовляв, втратили гроші не через нього, а через кризу.

«У 2007 році люди, які протестують, отримали споживчий кредит у банку.  Банк надав кредит і зобов’язав фірму ММ ЛТД, яка є поручителем, надати заставою сідлові тягачі “Даф”. Чоловіки працювали на цих тягачах і справно виплачували кредит у банку два роки. Але у 2009 році, з початком кризи, підприємці не змогли вчасно платити свої кредити. Тому банк із метою збереження заставного майна зобов’язав ТОВ ММ ЛТД повернути майно у Тернопіль на зберігання до повної виплати заборгованості по кредитах. На звернення про реструктуризацію боргу позичальники не реагували. Тому тягачі зараз працюють на нашій фірмі, а справу щодо цих кредитів готують до суду», - каже Р.

Брик.

Підприємець переконує, що сам став жертвою кризи.

Наразі, міліція поновила кримінальну справу за статтею про шахрайство.

«Раніше ми подали матеріали у прокуратуру, але вона відмовила у відкритті кримінальної справи. Але зараз з’явилися нові матеріали і порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 190 – шахрайство в особливо великих розмірах. Триває слідство. Після його закінчення матеріали знову подамо у прокуратуру», - розповів начальник центру громадських зв’язків обласної міліції Петро Колісник.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи