На Прикарпатті за хабар засудили суддю та секретаря судових засідань

Набув законної сили вирок Стрийського міськрайонного суду, яким суддю Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області та секретаря судових засідань цього суду визнано винними у одержанні хабара, поєднаному з вимаганням, - повідомили «ОстроВ» в СБУ.

Співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність судових посадовців у листопаді 2010 року, коли суддя за посередництва секретаря вимагав хабара у місцевого приватного підприємця за закриття кримінальної справи.

Співробітники СБУ затримали правопорушників у службовому кабінеті судді під час розподілу між ними частини хабара у розмірі 1500 гривень.

Стосовно зловмисників органами прокуратури були порушені та розслідувалися кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2. ст.368 (одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Вироком Стрийського міськрайонного суду суддю визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з судовою діяльністю, строком на 2 роки. Відповідно до ст.75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробовуванням з іспитовим терміном 2 роки. Суд також визнав винним колишнього секретаря судових засідань та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років з іспитовим терміном 1,5 року та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з судовою діяльністю, терміном на 2 роки.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи