Прокуратуру Львова «ознайомлять» із знаряддям катувань українських міліціонерів

Сьогодні, 23 червня, під стінами прокуратури Львівської області відбудеться акція, присвячена Міжнародному дню проти катувань. Організатори планують ознайомити представників прокуратури з сучасними знаряддями катувань, які застосовують українські міліціонери, - повідомляє «ОстроВ».

Експонати, які будуть представлені під час виставки, унікальні тим, що виготовлені вони зі звичайних речей, які застосовуються в побуті.

Експертами з підготовки експонатів виступили колишні працівники міліції та адвокати.

Аналогічні акції в цей же день проведуть в Києві, Харкові, Сімферополі, Чернігові, Донецьку, Луганську та інших містах України.

Організатори акції також нагадують: протягом 2010 року кількість випадків катування у міліції зросла від 600 тисяч до 780 тисяч на рік (тобто кожні 40 секунд в Україні відбувається акт незаконного насилля). Кількість смертей в МВС за рік зросла із 23 випадків до 51.

Серед організацій, які долучилися до проведення акції: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Фундація Регіональних Ініціатив та Дорожній контроль.

Докладніше про акцію.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи