Комунальники припинили страйк і запустили ліфти в Івано-Франківську

Працівники «Івано-Франківськліфту» припинили страйк, який розпочали вчора через невиплату заробітної плати, вимкнувши частину ліфтів у місті, - повідомляє “Малакава”.

«Сьогодні люди відновили роботу, адже влада вже частково виділила кошти на погашення заборгованості. Ми вчора повністю закрили березень і квітень.  Також нам пообіцяли згодом знайти і решту грошей, бо новий бюджетний кодекс скручує руки і зробити це не так просто», - розповів «Малакаві» директор КП «Івано-Франківськліфт» Мирослав Федорин.

Керівництво «Івано-Франківськліфт» вважає, що така ситуація склалася не з вини ЖЕКів, а через малі тарифи на оплату їх послуг.

«ЖЕКи виплачували нам кошти по мірі того, як люди сплачували комунальні послуги, в які включена і оплата за ліфт. Та, навіть, якщо ЖЕКи на 100% повертали нам гроші, то все одно цього б не вистачило, щоб покрити витрати. Адже тарифи не піднімали з 2009 року, а мінімальна заробітна плата зросла майже на 40 % і витрати на обслуговування ліфтів також змінилися», - пояснив Мирослав Федорин.

Заступник міського голови Івано-Франківська Микола Саєвич пропонував директору КП «Івано-Франківськліфт» залишити посаду, та поки що у керівному апараті підприємства зміни не передбачаються.

«Я напишу заяву на звільнення у тому випадку, якщо цього вимагатиме міський голова», - сказав Мирослав Федоришин.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи