Керувати завтрашніми провокаціями будуть з Кремля, – львівський депутат

Голова Львівської крайової організації НРУ, депутат Львівської облради Андрій Корнат вважає, що проект резолюції "Про протидію проявам неонацизму і правого радикалізму", який представить на розгляд ПАРЄ Делегація Росії в асамблеї, є продовженням розігрування червонопрапорної карти, - повідомля “ZAXID.NET”.

В проекті вказано шість країн, де нібито зберігається проблема неонацизму і де не переслідують в належному обсязі за вчинення нацистських злочинів. За версією РФ – це, зокрема, Латвія, Литва, Естонія, Україна, Австрія та Канада.

Андрій Корнат наголосив, що, дивлячись на блискавичні та злагоджені дії Росії після подій 9 травня у Львові, вже не залишається сумнівів у справжньому джерелі тих провокацій. «Нинішня українська влада та радикальні сили стали лише співвиконавцями деструктивних червонопрапорних махінацій. Ініціатором і мозковим центром операції є Кремль», – зазначив політик.

«Кремль не може пробачити деяким екс-республікам СРСР, які відмовилися від панросійської доктрини й ідентичності, обравши власний – національний шлях розвитку незалежних держав. Канада ж і Австрія приписані в резолюції для замулення очей. До того ж самобутній національний вибір відповідних країн йде в розріз з політикою «Русского мира», – сказав він.

«Чому Росія у цьому проекті резолюції забула вписати себе? Мабуть автори проекту резолюції краще промовчать, що у наших північно-східних сусідів неонацизм і правий радикалізм має надсприятливі умови для розвитку і патронується офіційною владою», – додав очільник рухівців Львівщини.

На думку Андрія Корната, розкручувати колесо т. зв. «правого радикалізму» Росія буде продовжувати й надалі. «Черговою ланкою цієї кампанії можуть стати заплановані провокації 22 червня. Закликаємо українців не піддаватися на них, більш того, пам’ятаючи події півторамісячної давнини», – наголосив він.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи