Резиденцію Януковича на Прикарпатті відремонтують ще на 21 млн. грн.

Конкурсний комітет ДО «Резиденція «Синьогора» Державного управління справами 3 червня ухвалив рішення про проведення ремонтних робіт на 21,03 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», - інформує «Тиждень».

Згідно з повідомленням, на зазначені кошти буде завершено капітальний ремонт інженерних мереж та ремонтно-відновлювальні роботи об’єктів резиденції.

Джерелом фінансування закупівлі вказано «спеціальний фонд державного бюджету України (благодійна допомога)».

Закупівлю проведено за процедурою «в одного учасника» у підприємства «Гарант» Львівської обласної організації Українського товариства глухих, яке у грудні 2010 року отримало підряд на ремонт інженерних мереж «Синьогори» на 33 млн. грн.  

Згідно з обґрунтуванням закупівлі, потреба у додаткових роботах вникла «у зв’язку із складними гідрогеологічними умовами місцевості та обставинами, які не могли бути передбачені при складанні акта обстеження об’єктів державної організації «Резиденція «Синьогора» та дефектних актів на виконання робіт до початку їх виконання».

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що Державне управління справами при Президентові України влітку 2011 року почне масштабні роботи з будівництва різноманітних об'єктів у резиденціях Президента України

Ремонт у грудні минулого року вартістю 33 млн грн робили «внаслідок надзвичайних ситуацій, які виникли в 2008-2010 роках». «На території Державної організації «Резиденція «Синьогора» було зруйновано мостові переходи, підпірні стіни, розмито береги річки Серем’ятин та потічків, виведено з ладу електролінії, очисні споруди, каналізаційні насосні станції та інші інженерні мережі, пошкоджено покрівлі будівель і споруд резиденції та через затікання дощових вод – підлоги і стіни приміщень», – повідомляло ДУС.

У квітні 2011 року суд визнав екс-гендиректора «Синьогори» винним у нецільовому використанні коштів. За часів президента Віктора Ющенка у 2008 році керівник резиденції направив 1,1 млн грн на будівництво сауни на території «Синьогори» замість реконструкції лікувального корпусу, як це було передбачено бюджетним призначенням. Екс-керівника було оштрафовано на 5 тис. грн.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи