70 млн. євро інвестицій вкладе сербська компанія в будівництво фабрики на Прикарпатті

70 млн. євро інвестицій готові вкласти сербські інвестори в будівництво сучасної фабрики ламелі на базі калуського підприємства «Вінісін», що на Івано-Франківщині. Обласна влада обіцяє сприяти створенню нового виробництва у Калуші, - повідомили «ОстроВ» в облдержадміністрації.

«Оскільки Івано-Франківщина є екологічно чистим регіоном, ми вели мову про вирощування у нас екологічно чистих продуктів, таких потрібних і для України, і для країн Європи», -  наголосив губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

Крім того, зазначимо, що цьогоріч Сербія ввела для України безвізовий режим.

«Сербія у цьому році ввела безвізовий режим для України і хоче з нами (Україною) укласти договір на вільну торгівлю, що надзвичайно важливо і для Сербії, і для України», - зазначив голова ОДА.

Довідка

Спільне українсько-німецьке підприємство «Вінісін» (м. Калуш) - найбільше виробництво лінолеуму в Україні.

Ламель - це обрізні пиломатеріали товщиною від 2,5 мм. до 10,0 мм. різних порід. Доцільність виготовлення ламелі полягає в тому, що з кожним роком в Україні, як і в цілому світі, значно зменшуються запаси цінних твердолистяних порід деревини. А в процесі виробництва необхідна сировина, що росте в екологічно чистих регіонах України.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи