На Прикарпатті виявили плантацію коноплі

На Івано-Франківщині, у с. Хотимир Тлумацького району, виявила посіви понад 5 тисяч кущів наркотичних конопель та незареєстровану вогнепальну зброю. Про це «ОстроВ» повідомили в СБУ.

На околиці села, на території Хотимирського сільськогосподарського рибоводного фермерського господарства, співробітники СБУ виявили два поля та одну ділянку, де росли кущі конопель. Площа посівів становить близько 0,5 гектара. Спільно зі співробітниками органів УМВС в області з полів було зібрано 5420 молодих кущів конопель.

В одному з господарських приміщень рибоводної ферми було також виявлено та вилучено три незареєстровані мисливські рушниці та набої до них.

Матеріали передано до органів УМВС для можливого порушення кримінальної справи.

У 2010 році у селі Хотимир СБУ вилучила марихуани на 4,5 мільйона гривень, нарізну вогнепальну зброю, виявила нарколабораторію, склади готового наркотику, зорані поля, де вирощувалося зілля.

Троє учасників викритого СБУ хотимирського наркоугруповання зараз відповідають перед судом у кримінальній справі, порушеній у жовтні 2010 року за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 310 (незаконний посів і вирощування конопель у складі організованої групи з метою збуту), ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою). Вони можуть отримати від 8 до 12 років позбавлення волі.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи