У Франківську приватні установи орендують частину шкіл, - депутат

В обласному центрі Прикарпаття приміщення освітніх закладів орендують сумнівні товариства. У цьому переконаний депутат Івано-Франківської міської ради, керівник громадської організації «Громадський форум»  Юрій Соловей, який вимагає перевірити діяльність приватних структур на території шкіл. Про це кореспондента «ОстроВ» повідомили в прес-службі Ю. Солов’я.

За його словами, сьогодні більшість загальноосвітніх закладів міста навчають дітей у дві зміни, дошкільні заклади та деякі школи є переповнені, відчувається нестача вільних класів.

Втім, це не завадило приватній структурі ТОВ «Івано-Франківський муніципальний коледж» протягом кількох років і до нині використовувати частину приміщення ЗОШ №19 (вул. Хоткевича, 56) для нібито надання безкоштовного навчання дітям із малозабезпечених сімей на підставі рішення міської ради від 2006 року.

«Існування приватної структури у школі в густозаселеному районі міста викликає у мене серйозні сумніви, - заявив Ю. Соловей. – Тим паче, що нині ніхто з посадових осіб не зміг пояснити, кому підпорядковується ця начебто освітня структура, який рівень підготовки її працівників та чи надає вона насправді безкоштовне навчання», - розповів депутат Івано-Франківської міської ради Соловей.

Зважаючи на це, Ю. Соловей вимагає перевірити, чи відповідає діяльність приватної структури задекларованим цілям (надання безкоштовної освіти) та у подальшому переглянути рішення про надання в оренду приміщення школи.

Разом з тим, депутат направив у контролюючі інстанції звернення з проханням перевірити рівень акредитації цієї освітньої структури та надати інформацію на предмет законності використання частини приміщення ЗОШ №19 ТОВ «Івано-Франківський муніципальний коледж».

На думку Юрія Солов’я міська влада має іти по принципу збереження у власності міста таких стратегічно важливих об’єктів як заклади освіти, культури, медицини та використанні їх за цільовим призначенням.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи