СБУ затримала банду вимагачів на Прикарпатті

Співробітники СБУ затримали злочинну групу, що займалась шантажуванням і розбійними нападами на Прикарпатті, - про це сьогодні, 15 червня, повідомили кореспондента “ОстроВ” в прес-групі Управління СБ України в Івано-Франківській області.

6 червня співробітники СБУ затримали членів організованого злочинного угрупування, які вчиняли вимагання, грабежі та розбійні напади на жителів Калуського та Долинського районів Івано-Франківської області. Зловмисників затримали співробітники СБУ при одержанні ними значної суми у доларах США, які вони вимагали у калуського підприємця.

Для стягування з громадян грошей 39-річний раніше судимий мешканець Калуша А., 45-річний раніше судимий мешканець Калуша Г. та 42-річний раніше тричі судимий за розбої та грабежі уродженець Донецької області Я. щоразу вигадували надумані підстави. Цього разу один із членів групи пригадав, що у 80-х роках віддав віруючим батькам свого знайомого, нині – успішного підприємця, непотрібну йому релігійну книгу.

Тепер книга стала приводом для вимагання коштів. Вимагач встановив нову її ціну – 30 тисяч доларів США. Члени злочинної групи вивезли підприємця у безлюдне місце, де піддали психологічному тиску, і з погрозами вимагали повернути кошти за книгу. У подальшому ціну книги знизили до 15 тисяч доларів.

Матеріали для порушення кримінальної справи передано за належністю в слідче управління УМВС в області. Членів групи затримано в порядку статті 115 КПК України. Стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за фактом вимагання грошових коштів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з погрозою застосування насильства до потерпілого та членів його родини, а також пошкодження його майна шляхом підпалу, тобто за ч. 2 ст. 189 КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Встановлюється причетність затриманих до інших подібних злочинів насильницького спрямування.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи