Перенесення початку навчального року через Євро-2012 на Прикарпатті не буде

Перенесення початку навчального року в загальноосвітніх школах та ліцеях Івано-Франківська цьогоріч не планується, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Про це повідомила сьогодні, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови начальник управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Наталія Микула. З її слів, нещодавно на адресу очолюваного нею управління надійшов лист Міністерства освіти і науки України, який чітко визначає структуру навчання. Відповідно до цього листа початок 2011 – 2012 навчального року заплановано на 1 вересня 2011 року. Раніше в освітянських колах точилися розмови про можливе перенесення початку навчання на 15 серпня, що пов’язано, зокрема, з запланованим на літо наступного року проведенням в Україні Чемпіонату Європи з футболу.

В той же час, відповідно до вказаного листа, кінець навчального року відбудеться раніше традиційного.  Для учнів усіх класів, крім одинадцятого, навчальний рік закінчиться 18 травня. В свою чергу для випускників кінець навчання настане 3 травня, що дасть їм можливість ретельніше підготуватись до зовнішнього незалежного тестування.

Зміни торкнуться також структури та т

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи