22 червня у Львові вшанують пам’ять жертв комуністичних репресій

Міський голова Львова Андрій Садовий у телефонній розмові з Главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком підтримав ідею Блаженнішого провести у Львові 22 червня міжконфесійний молебень у пам'ять про жертв комуністичних репресій 1939-1941 років на Галичині, - повідомили «ОстроВ» в мерії.

«22 червня для українців – це не лише початок війни гітлерівської Німеччини проти сталінського СРСР. Це також день, коли почала відкриватись страшна правда про злочини комуністів на землях Західної України. Відкривались тюрми в галицьких містах, але родичі, які приходили з надією побачити своїх близьких, бачили лише трупи. Сотні тисяч галицьких українців були вбиті лише за те, що були патріотами, священиками, представниками інтелігенції. Ця правда незручна для багатьох. Але наше завдання нагадувати світу, що Сталін і його послідовники заслуговують такого ж осуду і покарання історією, як Гітлер і нацисти», - заявив мер Львова А. Садовий.

Нагадаємо,  22 червня, у день початку війни, делегація з Харківщини. За словами голови ХОДА Михайла Добкіна, делегація приїде до Львова покласти квіти до пам’ятників загиблим під час Великої Вітчизняної війни.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи