Транспортну розв'язку до Євро 2012 у Львові не дають збудувати... селяни?

Через конфлікт між власниками земельних ділянок у с. Зубра Львівської області та Львівською ОДА план транспортної розв’язки для львівського стадіону до Євро-2012 може бути змінено, - заявив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, - повідомляє “zaxid.net”.

«Можу вам відкрити одну цікаву новину, що дякуючи тим нашим людям не буде будуватися там розв’язка. Вона буде зменшена для того, щоб уникнути цієї проблеми. Мабуть, вони залишаться з своїми ділянками, і ми вилучати їх не будемо», - зазначив Михайло Цимбалюк.

На уточнююче запитання, чи це рішення є остаточним, голова Львівської ОДА відповів: «Це – остаточно. Обговорюється і такий варіант». Окрім того, Цимбалюк наголосив, що є багато запитань щодо того, хто виступає від імені власників ділянок у с. Зубра. «Але це… хай займаються правоохоронці», - додав він.

Натомість представник ініціативної групи мешканців с. Зубра Андрій Петришин повідомив, що на зустріч щодо мирного врегулювання конфлікту, яка мала відбутися 3 червня, Михайло Цимбалюк не з’явився.

«Наші опоненти, позивачі від обласної адміністрації, сказали, що вони хочуть мирного розвитку подій. І сказали, що нас чекає пан Цимбалюк 3 червня. Ми 3 червня до нього прийшли, чекали на нього 1,5 години, і він не з’явився, проігнорував», - розповів Андрій Петришин.

За його словами, представники ініціативної групи отримали відповідне запрошення, де було вказано, що голова Львівської ОДА їх чекає. Чому Михайло Цимбалюк на зустріч не з’явився, інформації їм, за словами Петришина, не надали.

Сам Михайло Цимбалюк сказав, що вперше чує про таку зустріч, оскільки 3 червня був на Раді регіонів, яка проходила під патронатом Президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, що 1 червня відбулося судове засідання у Львівському апеляційному адміністративному суді за позовом Львівської облдержадміністрації до трьох громадян Зубри про примусове вилучення цієї землі з суспільної необхідності. Під час цього засідання сторони висловили бажання досягнути мирної домовленості.

Наступне засідання суду заплановане на 8 червня.

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи