Голова Калуської РДА працевлаштує цілий табір ромів

Працевлаштувати цілий табір циган взявся голова Калуської РДА, що на Прикарпатті, - повідомляє “Репортер”.

На сесії Калуської районної ради 26 травня сільський голова Підмихайля Ігор Кубрак підняв питання про незручності, викликані розташуванням у межах Підмихайлівської сільської ради циганського табору. Циганський табір мешкає тут вже кілька років; кількість наметів постійно збільшується. Більшість із тамтешніх мешканців не працюють. А місцеві жителі неодноразово нарікали на дрібні крадіжки, які, можливо, скоюють роми.

Самі жителі табору неодноразово наголошували, що до крадіжок не мають жодного стосунку, а заробляють гроші, здебільшого, плетінням кошиків із лози на продаж.

Як виявилося, роми не працюють не тому, що не хочуть, а тому, що не мають такої можливості.

«Роми — громадяни України. Більшість із тих, хто мешкає у таборі біля Підмихайля, мають паспорти і навіть — реєстрацію. Тож, вони мають право тут перебувати. Я мав кілька зустрічей із циганським бароном, який запевнив, що зацікавлений у тому, щоб люди не бродяжили, а осіли і працювали. Він уже звертався до сільської ради з тим, щоб викупити чи орендувати приміщенні для облаштування кузні, — повідомив голова райдержадміністрації Василь Петрів. — Тож ми можемо або надати в оренду приміщення і співпрацювати, або не робити кроків назустріч, але, разом із тим, проблема надалі існуватиме».

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи