Влада Львівщини прокредитує завершення будівництва об’єктів житла

Влада Львівщини прокредитує завершення будівництва об’єктів з високим ступенем будівельної готовності. Про це на нараді з питань кредитування завершення будівництва об’єктів житла з високим ступенем будівельної готовності за участю керівництва державної іпотечної установи вчора,  2 червня, повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький.

Як розповіли «ОстроВ» в облдержадміністрації, на сьогодні у Львівській області питома вага об’єктів незавершеного будівництва – багатоквартирних житлових будинків зі ступенем будівельної готовності понад 70% становить 77 об’єктів (38,7%), в межах 30-70% - 43 об’єкти (21,6%), та зі ступенем готовності до 30% - 79 об’єктів (39,7).

Начальник відділу проектного фінансування державної іпотечної установи В. Павлюк презентував присутнім програму державної іпотечної установи щодо фінансування завершення добудови житлових об’єктів незавершеного будівництва.

Ця програма дозволить розпочати втілення важливої задачі сьогодення – завершення будівництва об’єктів житлового призначення та відновлення ринку іпотечного кредитування населення в Україні, а також прискорити темпи завершення будівництва значної кількості недобудованого житла у Львівській області.

«Питання надання громадянам довготермінових іпотечних кредитів за низькими відсотковими ставками при завершенні будівництва багатоквартирних будинків є ключовим для реалізації програми будівництва доступного житла»,- зазначив В. Губицький

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи