Тернопільські журналісти подали заяву в міліцію: їм не дають працювати

Журналісти ІНТБ подали заяву в міліцію про тиск під час виконання службових обов’язків, повідомляє кореспондент “ОстроВ”.

Наводимо текст заяви:   

                                                                                 Начальнику МВ УМВСУ в Тернопільській області

Полковнику А.Матрифайлу

Редакції ТРК «Смайл» (телеканалу ІНТБ)

вул.Київська, 2, м.Тернопіль

З А Я В А
Доводимо до вашого відома, що 31 травня близько 12 год. поблизу Тернопільського палацу спорту (бульвар Данила Галицького, 2) на знімальну групу телеканалу ІНТБ невідомі особи чинили тиск, погрожували та не давали проводити зйомку.
Розцінюємо це як тиск на журналістів та перешкоджання у здійсненні професійної діяльності.
Вважаємо, що такі дії осіб, які не назвалися, а лише зазначили, що тренуються там, прямо зв’язані з сюжетом, який телеканал подав в ефір 24 травня 2011 року (відео на диску додається).
Зокрема, під час відкриття боксерського рингу, журналісти телеканалу ІНТБ звернули увагу на те, що в приміщенні комунального закладу, невідомо на основі яких документів, з’явився спорт-бар. Про це в сюжеті говорив також і депутат міської ради член комісії з питань контролю за використанням комунального майна Т.Юрик. Міський голова, в свою чергу, зазначив, що спорт-бар розташований там тимчасово на момент урочистостей. Тому знімальна група отримала редакційне завдання перевірити чи продовжує свою роботу цей заклад громадського харчування.
Відзняти матеріал вдалося лише з другого разу (відео на диску додається) після дзвінка керівнику відділу зв’язків з громадськістю Тернопільської міської ради Катерині Калуш. Чоловік з голим торсом – один з тих, хто перешкоджав в роботі знімальній групі.
У зв’язку з вищевикладеним, просимо належним чином прореагувати на ситуацію, що склалася, встановити винних в порушенні прав журналістів та притягнути їх до відповідальності у відповідності до статті 171 КК України.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи