Поляки відкриють “Візовий центр” в Івано-Франківську

Міністерство закордонних справ Польщі планує створити в Україні візові центри. Спеціальні «Пункти прийому візових заявок» (ППВЗ) будуть щонайменше у чотирьох містах: Львові, Івано-Франківську, Донецьку та Дніпропетровську, - повідомляє “Репортер”.

Міністерство оголосило тендер з вибору такої компанії-посередника, претенденти можуть подавати заявки до 5 липня 2011 року. Крім того, компанії можуть пропонувати аналогічні послуги в інших містах, як у тих, де вже працюють консульства Польщі, так і в тих, де їх немає.

За оцінками польської влади, послугами візових центрів у Львові за рік можуть скористатися близько 100 тисяч осіб, по 4 тисячі у Дніпропетровську, Донецьку та Житомирі, по 30 тисяч у Рівному та Тернополі. Через центри в Івано-Франківську та Хмельницькому польські візи можуть щорічно отримувати 25 тис. та 11 тис. українців відповідно.

Претендент на створення ППВЗ, серед іншого, повинен мати досвід прийому щонайменше 7 тис. візових заявок за правилами Шенгенської угоди за останні три роки, вплатити заставу у розмірі 250 тис. грн. та володіти коштами або підтвердженою можливістю скористатися кредитом на суму 500 тис. грн.

МЗС Польщі в умовах тендеру також відзначає збереження можливості для громадян України подавати заявки на отримання віз безпосередньо в одне із семи польських консульств: у Києві, Вінниці, Львові, Луцьку, Одесі, Харкові та Сімферополі.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи