Генпрокуратура перевіряє використання бюджетних коштів до Євро-2012: на Львівщині є порушення

Органи прокуратури проводять перевірки з питань законності використання бюджетних коштів, виділених для підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, за результатами яких установлено ряд порушень, у зв'язку з чим вжито відповідних заходів реагування на їх усунення, - повідомили «ОстроВ» у відділі зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Зокрема, прокуратурою Печерського району м. Києва 21 квітня цього року порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України стосовно директора державного підприємства, через дії якого на демонтаж пластикових сидінь стадіону ДП НСК «Олімпійський» зайво витрачено майже 250 тис. грн.

Прокуратурою Львівської області 29 квітня 2011 в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України пред'явлено позов до господарського суду області про визнання недійсним договору, на виконання якого із Державного бюджету України іноземній компанії сплачено 15,1 млн грн, хоча фактична вартість виконаних робіт, за висновками контрольно-ревізійного управління в області, становить 180 тис. грн.

Прокуратурою Дніпропетровської області перевіряється законність проведення ДП «Дніпропетровський облавтодор» 11 тендерів на закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти, отримані від служби автомобільних доріг області у розмірі 704,8 тис. грн.

Також прокуратурою столиці проводяться перевірки з питань законності використання бюджетних коштів, виділених на підготовку до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу при закупівлі товарів, робіт та послуг КП «Київський метрополітен», КП «Міжнародний аеропорт «Київ».

За дорученням прокуратури Львівської області здійснюються ревізії щодо використання 210 млн. грн. бюджетних коштів, виділених у 2011 році державному підприємству "Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у місті Львові".

Триває ряд інших перевірок із зазначених питань.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи