У Чернівцях затримали злочинця, який пограбував Генконсула Румунії

Співробітники карного розшуку Шевченківського райвідділу УМВС України у Чернівців за скоєння серії крадіжок з помешкань громадян та офісних приміщень затримали 34-річного місцевого жителя, на рахунку якого - пограбування житла Генерального консула Румунії у Чернівцях.

Як повідомляє «УНІАН», злочинець скоював крадіжки переважно шляхом пошкодження вікон з новобудов громадян в приватному секторі міста та з офісних приміщень, що були підготовлені для здачі в експлуатацію. Об’єктами посягань були опалювальна техніка, обладнання для водопостачання, комп’ютерна техніка, електро- та будівельні інструменти. Інколи він навідувався і до житлових будинків. Кілька місяців тому, вночі проник до помешкання Генерального консула Румунії у Чернівцях Тетяни Попа, яка у цей час спала, і викрав у неї одяг, гроші, мобільний телефон та ноутбук.

Затриманий виявився наркозалежним, до цього вже 5 разів притягався до кримінальної відповідальності. Майже половину свого життя, 15 років, провів у місцях позбавлення волі. Цього разу при проведенні слідства була встановлена його причетність до вчинення більш ніж 50 крадіжок.

Затриманий на волі після останньої відсидки знаходився лише рік, і встиг за цей нетривалий термін нанести збитків чернівчанам на суму близько 200 тис. грн. Більшість речових доказів вилучена і повернута власникам.

Грабіжник знаходиться у слідчому ізоляторі та проводяться подальші слідчі дії.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи