Табачник незадоволений оздоровленням дітей на Львівщині

Львівщина оздоровленням та відпочинком цьогоріч планує охопити всього 33% дітей. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час прес-конференції у Києві, - повідомили «ОстроВ» прес-службі відомства.

За словами міністра, найгірші показники з оздоровлення дітей, як і минулого року, в 4 регіонах – Львівська область (планували охопити оздоровленням всього 33%), Херсонська область – 34,5%, Кіровоградська область – 38,5%, та м. Київ – трохи більше 34%.

Наразі, за словами міністра, вживаються заходи, щоб ситуацію виправити.

«За оперативними даними, у 2011 році планується забезпечити відпочинком 2 млн 354 тис. дітей у віці від 7 до 16 років, тобто дітей шкільного віку, що становитиме 54,5% від загальної кількості дітей в країні», –  наголосив Д. Табачник.

Щодо фінансового забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, то у цьому році заплановано направити на ці потреби більше 1,5 млрд. грн.

За словами Д. Табачника, з місцевих бюджетів на оздоровлення найбільше коштів направляють Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області, в той час, коли найменші суми на відпочинок дітей передбачили Тернопільська та Львівська області.

Зазначимо, що губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк наголосив, що на оздоровлення дітей із Львівщини 2011 року буде виділено 26 млн. грн., за які вдасться оздоровити 50% дітей Львівщини.

За його словами, в області цього року заплановано оздоровити 131 тис. дітей.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи