Табачник незадоволений оздоровленням дітей на Львівщині

Львівщина оздоровленням та відпочинком цьогоріч планує охопити всього 33% дітей. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час прес-конференції у Києві, - повідомили «ОстроВ» прес-службі відомства.

За словами міністра, найгірші показники з оздоровлення дітей, як і минулого року, в 4 регіонах – Львівська область (планували охопити оздоровленням всього 33%), Херсонська область – 34,5%, Кіровоградська область – 38,5%, та м. Київ – трохи більше 34%.

Наразі, за словами міністра, вживаються заходи, щоб ситуацію виправити.

«За оперативними даними, у 2011 році планується забезпечити відпочинком 2 млн 354 тис. дітей у віці від 7 до 16 років, тобто дітей шкільного віку, що становитиме 54,5% від загальної кількості дітей в країні», –  наголосив Д. Табачник.

Щодо фінансового забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, то у цьому році заплановано направити на ці потреби більше 1,5 млрд. грн.

За словами Д. Табачника, з місцевих бюджетів на оздоровлення найбільше коштів направляють Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області, в той час, коли найменші суми на відпочинок дітей передбачили Тернопільська та Львівська області.

Зазначимо, що губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк наголосив, що на оздоровлення дітей із Львівщини 2011 року буде виділено 26 млн. грн., за які вдасться оздоровити 50% дітей Львівщини.

За його словами, в області цього року заплановано оздоровити 131 тис. дітей.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи