До ЄВРО-2012 львівські автобуси передали в заставу банку

Львівська міська рада ухвалила передачу автобусів АТП№1 в заставу «Державному ощадному банку України» задля отримання кредиту, - повідомили кореспондента «ОстроВ» в мерії міста.

«Йдеться про надання дозволу Львівському комунальному підприємству АТП№1 передати під заставу транспортні засоби для отримання кредиту. Тобто ті транспортні засоби, які ми отримали, стануть предметом застави. Сьогодні відбулась відповідна дискусія з Ощадним банком і Кабінетом міністрів. Не можна сказати, що вони були в захопленні від такого нашого рішення зменшити кількість нерухомого майна, а предметом застави стали рухомі засоби. Але ми рухаємось таким шляхом і я думаю, що це є правильне рішення», - зазначив перший заступник міського голови Олег Синютка.

«Ми мусимо отримати кредитні кошти в сумі 56 млн гривень, більше 20 млн піде на погашення заборгованості за вже отримані автобуси. Приблизно 30 млн гривень ще залишиться для сплати для подальшого розрахунку за автобуси, які ще прийдуть», - повідомив директор АТП №1 Орест Гриньків.

Проте міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що місто на рахунок Львівського автобусного заводу не перекаже коштів до тих пір, поки автобуси не отримає Тернопіль. «Жодної гривні ми не перерахуємо на завод, поки ЛАЗ не віддасть Тернополю 2 автобуси. Це є принципово. Також ми вимагаємо, щоб сидіння в автобусах також були вітчизняного виробництва, це є принципові позиції», - наголосив мер Львова.  

Нагадаємо, у 2010 р. місто отримало 31 автобус великої місткості виробництва ЛАЗу. Планується, що до весни 2012 р. Львів отримає 106 автобусів великої місткості. 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи