Мер Тернополя проситиме у ВР дозволу на встановлення індивідуального опалення

Міський голова Тернополя Сергій Надал звертатиметься до Верховної Ради України щодо внесення змін в діюче законодавство і поновлення видачі мешканцям міста дозволів на встановлення індивідуального опалення, - повідомляє «ІНТБ».

 «Ми зробимо звернення до Верховної Ради і до Уряду щодо внесення змін у діючі законодавство і постанови, щоб дати можливість людям встановлювати це опалення», - зазначив мер.

Нагадаємо, 24 березня 2011 року розпорядженням міського голови затверджено новий склад комісії з розгляду питань, пов’язаних зі встановленням автономних систем опалення та гарячого водопостачання і відключенням споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання в житловому фонді. Проте яким чином тернополяни зможуть отримувати дозволи, Сергій Надал поки не розповідає.

 «Коли будемо мати відповідь з Кабінету Міністрів та Верховної Ради, то після того ми розкажемо, як саме люди повинні це робити», - наголосив С. Надал.

Своє категоричне «проти» щодо видачі дозволів на встановлення індивідуального опалення висловив директор «Тернопільміськтеплокомуненерго» Василь Штопко. Керівник каже, якщо тернополяни масово відключатимуться від мереж централізованого опалення, підприємство, яке він очолює, працюватиме у збиток. А також це відчутно позначиться на гаманцях тих людей, які й надалі користуватимуться послугами «Тернопільміськтеплокомуненерго».

 «Індивідуальне опалення негативно впливає на роботу нашої системи, оскільки чере нього вона розбалансовується – не повністю використовується встановлені потужності. А це призводить до того, що собівартість продукції зростає, що перекладається на плечі мешканців. По технічній причині: є різні будинки, з верхньої і нижньою розводкою. Коли в будинках запускається централізоване опалення, то потрібно «розвоздушувати» систему. А той, хто поставив на п’ятому чи дев’ятому поверсі індивідуальне опалення, він його закриває», - стверджує В. Штопко.

Нагадаємо, що однією з передвиборчих обіцянок міського голови С. Надала було встановлення дахових котелень. Сьогодні ж про це міський голова не говорить нічого.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи